Beste bezoeker! Welkom op de Nederlandse pagina van het SPRINT project. Hier zullen updates en andere informatie geplaatst worden over het onderzoek dat specifiek in Noord-Groningen en Noord-Friesland wordt uitgevoerd. Wageningen Universiteit in samenwerking met het Radboud UMC voeren de werkzaamheden in Noord Nederland uit, samen met plaatstelijke (vee/dieren)artsen.  

Kort over het SPRINT project: 
In de landbouw worden gewasbeschermingsmiddelen toegepast voor een hoge opbrengst en het voorkomen van ziekten. Sommige gewasbeschermingsmiddelen zouden schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Dit onderzoek is gericht op gezondheid van agrariërs, omwonenden en consumenten. Er is op dit moment weinig bekend over de blootstelling van deze groepen aan gewasbeschermingsmiddelen. In dit project worden deze gegevens verzameld en wordt nagegaan of de gevonden blootstelling kan leiden tot nadelige effecten op mens en milieu. Dit onderzoek draagt daarmee bij aan de verduurzaming van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de agrarische sector. 

Dit onderzoek is opgezet door de Wageningen Universiteit (WUR) en wordt uitgevoerd in samenwerking met onderzoekers van het Radboudumc. Voor dit onderzoek zijn 792 deelnemers uit verschillende landen nodig. In Noord-Nederland zullen naar verwachting 72 personen meedoen (Boeren, buren en consumenten).

Nieuwschierig geworden of interesse om deel te nemen aan het SPRINT project? Meer informatie over het project vindt u door te klikken op de uitnodiging of de brochure. Voor vragen staan wij ook altijd open, deze kunnen gesteld worden door te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

 uitnodiging  Dutch leaflet
 Uitnodiging voor deelnemers (boeren, buren, consumenten) Noord Groningen en Noord Friesland     Algemene informatie

 

Dit gedeelte komt spoedig online.