Article Index

Beste bezoeker!

Welkom op de Nederlandse pagina van het SPRINT project. Hier zullen updates en andere informatie geplaatst worden over het onderzoek dat specifiek in Noord-Groningen en Noord-Friesland wordt uitgevoerd. Wageningen Universiteit in samenwerking met het Radboud UMC voeren de werkzaamheden in Noord Nederland uit, samen met plaatstelijke (vee/dieren)artsen.

 

!Deelnemers gezocht! - Radboud Universiteit 

Voor het onderzoek naar de kinetiek van bestrijdingsmiddelen worden vrijwilligers gezocht. Als vrijwilliger in ons onderzoek word je blootgesteld aan bestrijdingsmiddelen via een drankje en op de huid, binnen de Acceptable Daily Intake (ADI) - de veilige dagelijkse innamegrens zoals vastgesteld door toonaangevende gezondheidsorganisaties. We zullen vervolgens de uitscheiding van deze stoffen in urine en ontlasting onderzoeken, evenals de reactie van het bloed. Dit om een beter begrip te krijgen van hoe ons lichaam deze stoffen verwerkt en elimineert. 

Wil jij bijdragen aan de vooruitgang van wetenschappelijk onderzoek en het begrip vergroten van van hoe bestrijdingsmiddelen worden gemetaboliseerd en uitgescheiden door het menselijk lichaam? Doe dan mee!

 • Deelname aan de studie duurt 2 (werk)weken - Tussen mei en augustus 2024
 • Tijdens de studie nemen we 1 dag meermaals bloed af (via een infuus) en verzamelen proefpersonen zelf hun urine (de eerste 24 uur alles, de rest van de week alleen ochtendurine, en alle ontlasting tijdens deze week)
  • 2x een maandag aanwezig op de Radboud Universiteit van de ochtend (~08.30) tot de avond (~18.30/19u)
  • 2x een dinsdag terugkomen in de ochtend (tussen 08:00 en 12:00, in overleg) voor een enkele bloedafname 
  • de rest van de week vangen ze thuis hun ochtendurine + alle ontlasting op
                                                                                        

Vrijwilligers_RU.png

 • Op de maandagen worden de proefpersonen 1x oraal blootgesteld en 1x dermaal blootgesteld aan een dosis glyfosaat onder de ADI
 • Tijdens de studie volgen de proefpersonen een biologisch dieet
 • Er is een vergoeding voor de reiskosten en een 150eu VVV-bon
 • De opgevangen ochtendurine en ontlasting kan worden ingeleverd in Nijmegen of Wageningen.


Enthousiast geworden? Mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met je naam en contactgegevens*. 

*SPRINT werkt volgens de AVG om ervoor te zorgen dat het risico dat iemand in de gegevens wordt geïdentificeerd verwaarloosbaar is. Wij slaan geen gegevens op buiten de Europese Economische Ruimte die geen gelijkwaardig sterke gegevensbeschermingsnormen hebben. Deelnemers aan de SPRINT-studie zullen gedetailleerde informatie ontvangen over hoe hun persoonsgegevens door pseudonimisering zullen worden beschermd.